Popis
Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master disitiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní. Místo se vyznačuje suchou, mírnou zimou a horkým, vlhkým létem, které ve spojení s mořským vánkem poskytují ideální podmínky pro zrání destilátů. Společnost je hrdá na místo, odkud pochází, a v designu nových lahví se tak odráží řada prvků z jeho historie. Hatozaki je název nejstaršího kamenného majáku v Japonsku, který námořníkům pomáhá navigovat bouřlivé vody přístavu Akashi již od roku 1620. Jde o symbol…